2009-08-15

Nr. 31. Žolinė Cochabamboj

Jau žinot kad nuo pavasario (čionykščio rudens) aš mokausi šokti chapaqueada (liet. čiapakeada). Kas ta chapaqueada?

Chapaca – yra regionas Bolivijos pietuose, aplink miestą Tarija (liet. Taricha). Kitaip tariant, tai ispaniškoji Andalūzija: gamta, vynas, ispanų kilmės šokiai.... Vienas iš tokių šokių yra cueca (lie. kueka). Cueca šokama Bolivijoj, Čilėj, Argentinoj, turi savo skirtingas atmainas. Vien Bolivijoj yra gal 4 rūšys (jei ne daugiau) cueca atmainų: iš Cochabambos, iš Potosi, iš La Paz ir iš Tarija. Cueca iš Tarija dar vadinama – Cueca Chapaca. Nuo to ir kiles žodis – chapaqueada. Po šitos įžangos pasižiūrėkim kaip šokama cueca chapaca.



Cochabambos metų šventė – Virgen de Urcupiña – kitaip tariant Žolinė. Dvi dienas šventė tęsiasi su tradiciniais šokiais ir visokiom kitokiom atrakcijom. Vakar kaip tik ir aš šokau kartu su kitais tūkstančiais šokėjų (maždaug kaip per karnavalą). Šokio trajektorija buvo apie 4 valandas. Kiek kilometrų nežinau – 3 gal 5. Buvo miestelyje už Cochabambos, kuris vadinas Quillacollo (liet. Kijakojo).

NUOTRAUKOS ČIA / FOTOS AQUI / PHOTOS HERE

Ką čia daugiau pasakot. Patiko. Šoksiu dar. Dabar gydausi kelias pusleles, kur pritryniau. Vakare eisiu į naktinį Žolinės piligrimą kartu su tūkstančiais kitų žmonių – apie 13 km. – iš Cochabambos centro į Quillacollo bažnyčią.

2 komentarai:

Rūta rašė...

nuotrauku vinis: nusifotografuok su Milisenta :D

smagumelis galiu pasakyt!

Milisentam rašė...

Visiškai teisingai :D
Su manim nusifotografavo bent 30 kartų (skaičiavau :D )
Šiaip yra normalu, kad su šokėjais prašo nusifotografuoti, dėl rūbų ir šiaip. Bet su manim tai dvigubai, nes užsienietė ir dar šoka bolivietiškus šokius. Tai va.