2009-01-13

ISTORIJOS IŠ BOLIVIJOS PRASIDEDA....

2008 11 24
Sveiki, mieli giminės, draugai ir artimieji :)))

Reikalas toks - jau visus metus vis kalbu apie tai, kad vaziuosiu i Bolivija, bet tuom viskas ir baigiasi. Bet pagaliau, atejo laiskas kalbas keisti i veiksmus.
Jau pasiskiepijau nuo geltonojo drugio, viduriu siltines, hepatito A+B ir pan. Vaistu nuo maliarijos jau ieskau :) Nors gyvensiu Andu kalnuose - mazdaug 2600 m. virs juros lygio, uodu daug nebus, bet vis tiek reiks ir iki dziungliu nusigauti ;) Taigi esu pasiruosusi visiems netiketumams. Keliones data jau irgi nustatyta - skrydis sausio 9 d. 7.25 val. Vilnius LT - Madrid ES - Santa Cruz BO - Cochabamba BO. Bilietai i viena puse jau kisenej :)
Dar yra visas menesis laiko, tai tikiuos spėsim pasimatyti su visais ;) Siaip visa laika planuoju buti Vilniuje, pries Kaledas Klaipedoje, per Kaledas kaime, sausio 2-4 d. su skautais Druskininkuose. Per naujus dar nezinau kur ir ka veiksiu.
Bet kokiu atveju, vaziuoju i Bolivija, kur savanoriauti vienoje parapijoje planuoju apie 9-10 menesiu. Laikas neprailgs. Bet jei tik ko reikia, kol dar esu cia - rasykit, skambinkti, klauskit, susitikim ;) Beje, kam idomu. Vaziuoju savarankiskai, nes atsakymas is Europos komisijos del projekto pagal Europos savanoriu tarnybos programa atejo neigiamas. Na ka padrysi. Zmogus dirbi dirbi, tai reik negaileti kai kartais tenka ir isleisti uzdirbta lita kita; ) O jei rimtai tai man kainuoja kelione, skiepai, draudimas ir kt. pasiruosimo reikaliukai. O ten manim pasirupins - maistas ir stogas tikrai bus :) Taigi badauti ir gyventi po tiltu nereikes, chi chi chi... Ko daugiau reikia? ;)

Turiu du klausimus:
- kadangi vaziuoju ilgesniam laikui nei kelios savaites, labai brangiai iseina draudimas. Gal kas zinot kokiu pigesniu variantu ir siaip, kuria firma tarp tos gausybes rekomenduotumete?
- gal kas jau galvojate mane aplankyti Bolivijoje? Kol kas nieko del turistiniu programu zadeti negaliu (viskas remsis i finasus), bet su malonumu lauksiu vizitu :). Galite pradeti planuoti - kelione pirmyn/atgal kainuos apie 6000 Lt. Skiepai vaziuojant trumpam laikui nebutini. Tik nuo geltonojo drugio reiks pasiskiepyt - 100 Lt. Vizos nereikia. Plius draudimas. Viskas. Paprasta kaip du kart du ;)

Atrodo tiek. Pradziai ;) Laukite istoriju tesinio....
Iki!
Milisenta

Komentarų nėra: